Portalul ofera informatii complete despre balastierele din Romania - sorturi naturale spalate, sorturi concasate, nisip natural, sort natural, piatra, balastru, agregate de balastiera, nisip, pietris, piatra sparta etc.

Concasarea

Concasarea

Concasoarele cu falci

Aceste concasoare sunt folosite pentru a sparge pietre mari si foarte mari, de maxim 1000 mm in diametru pana la dimensiunea de 25-150 mm, in functie de marimea concasorului. Sunt ideale in carierele de piatra ce exloateaza prin impuscare, ca si concasor primar.

Avantaje : fiabil, piesele de uzura se schimba relativ rar,  durata mare de viata, poate sparge pietre mari, betoane, caramizi etc

Dezavantaje : produsul obtinut dupa concasare este brut

Concasoarele cu falci pentru concasare fina

Acest tip de concasoare au fost dezvoltate pentru a acoperi nevoile clientilor ce doresc sa obtina dupa concasare produse mai marunte. Diferenta intre acest tip de concasor si cel clasic este ca acesta are o gura de alimentare cu cu lungimea foarte  mare si latimea foarte mica.

Este utilizat in special pentru a concasa refuzul in balastiere sau ca si concasor primar pentru liniile de productie pulberi fine, filer de calcar etc

Avantaje : dimensiuni reduse, produsul obtinut din acesta este marunt, comparabil cu cel obtinut cu un concasor cu impact, fiabil, durata mare de viata

Dezavantaje : materia prima introdusa in acesta nu poate depasi 250 mm, capacitate de productie mica

Concasoare cu impact – clasice

Aceste concasoare sunt folosite in general in 2 scopuri. In primul rand sunt folosite ca si concasoare secundare in carierele de piatra si in al doilea rand sunt folosite pentru a concasa refuzul in balastiere. Produsul final al acestui concasor prezinta o forma cubica, agregatele astfel obtinute fiind ideale pentru productia asfaltului.

Avantaje: produsul obtinut prin concasarea cu acesta este marunt, fin, cubic.

Dezavantaje: costuri mari de utilizarea, piesele de uzura scumpe ce se schimba des.

Concasoare cu impact vertical

Aceste concasoare sunt concepute special pentru productie de nisip in cantitati mari. Practic aceste concasoare duc piatra de la 45-50 mm pana la 0-8 mm. Este un concasor ce implica niste costuri mari de exploatare deoarece uzura blindajului este foarte mare.

Avantaje: produce nisip in cantitati mari

Dezavantare: costuri foarte mari de exploatare

Concasorul cu con cu arcuri

Aceste concasoare sunt excelente pentru a inlocui clasicele concasoare cu impact. Prezinta costuri mai reduse de exploatare deoarece uzura conului este mai mica decat cea a ciocanelor. Produsul final am acestui concasor are o forma cubica, excelenta pentru asfalt.

Avantaje: eficienta in exploatare, forma cubica a produsului final

Dezavantaje: pret ridicat, capacitate greu de estimat, aceasta fiind dependenta de finetea produsului final

Concasorul cu con hidraulic

Fata de concasorul cu con cu arcuri acesta are avantajul de a obtine o finete mai mare a produsului final. Si acesta inlocuieste cu succes concasorul cu impact, de asemenea uzurile fiind mici. Este excelent in cazul in care se doreste concasarea unei pietre dure si foarte dure.

Avantaje: poate sparge cu costuri reduse piatra foarte dura, forma cubica a produsului final

Dezavantaje: pret ridicat

sursa: utilaje.wordpress.com

© 2015 Copyright by balastiere-romania.ro